8-daagse paardrijdvakantie

Voorstel voor een 8-daagse paardrijdvakantie:

 

Dag 1. Vertrek en aankomst in Marrakech. ‘s avonds heeft u nog tijd om Marrakech met zijn beroemde Djama el Fna plein te verkennen en de vele souks.

 

Dag 2. Transfer naar Tineghir via het mooie Hoge Atlasgebergte. De route op zich zou u al een excursie kunnen noemen! Onderweg lunchen we bij de oude kasbah van Ouarzazate. In de namiddag arriveert u bij de familie Fakkheredin. Na een welkomstthee en wat gerust te hebben, gaat u kennismaken met de paarden. ‘s avond diner bij de familie thuis.

 

Dag 3. Vandaag vertrekken we met de paarden voor een 3-daagse tocht. U zult u verbazen over de schoonheid van het landschap. De tocht voert door het Hoge Atlasgebergte, met steeds wisselende landschappen en uitzichten. U passeert verschillende dorpjes, ziet hoe de mensen hier nog op het land werken en de vrouwen in hun kleurrijke kleding in de rivier de was doen. Onderweg is ondertussen gezorgd voor een heerlijke, welverdiende lunch. Voor de overnachting staan de tenten al klaar. De paarden worden verzorgd en u wacht een uitgebreid traditioneel diner. 's Avonds bij het kampvuur kunt u nog eens terugzien op een heerlijke dag.

 

Dag 4. Na een goed ontbijt, worden de paarden weer opgezadeld. U zult merken dat er nog meer te ontdekken is! Het wordt weer een verrassende dag met letterlijk en figuurlijk meerdere hoogtepunten. Ook vandaag wordt er weer voor een goede lunch gezorgd en staat in de namiddag alles al gereed voor de overnachting. Het diner zal weer bestaan uit verschillende Berber-specialiteiten.

 

Dag 5. Alweer de laatste dag van de trektocht! De paarden zijn weer fit en voeren u langs dorpen, meren en uitzichtspunten om nooit te vergeten. In de namiddag, na de lunch, arriveert u weer bij het guesthouse van Driss.

 

Dag 6. Vandaag gaat u te paard weer een heel ander gebergte ontdekken: de Sagho, het vulkanische gedeeltje van de Anti-Atlas, met zijn eigen bijzondere flora en fauna.

 

Dag 7. Na het ontbijt, transfer terug naar Marrakech. Maar niet na geluncht te hebben vlakbij de beroemde kasbah van Ait ben Haddou. ’s Avonds bent u weer in uw Riad in Marrakech en is er nog ruim de tijd om heerlijk gaan te dineren ergens op het dakterras van een goed restaurant.

 

Dag 8. Vandaag heeft u nog tot in de namiddag tijd om de oude Medina te bezoeken. Rond 16.00 uur is uw transfer naar de luchthaven en volgt uw vlucht naar huis.

 

Einde van een onvergetelijke vakantie!

 

Prijs: €795,- excl. vliegtickets

 

Het programma voor paardrijdvakanties naar Jordanië zult u over enkele weken op deze website vinden!

 

terug naar Mystic Morocco

 

Jordanian Dreams - Groenstraat 29 - 5368 AL Haren NB

Tel.: 06 17588288 - info@jordaniandreams.nl

KvK 17212759